secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Joi, 13 martie 2025, Universitatea din București a devenit un punct de întâlnire între trecutul, prezentul și viitorul tehnologiei. Conferința „I.RoBOT – Prezent! Trecut! Viitor!” a oferit participanților o perspectivă clară asupra felului în care inteligența artificială și roboții modelează deja lumea din jurul nostru, transformând scenariile de ieri în realitățile de astăzi.

În amfiteatrul „Țițeica” al FMI, studenții au avut ocazia să asculte prezentările susținute de specialiștii Cristian Bostina (Robotsnet Consulting – UNITREE) și conf. univ. dr. Cosmin Olteanu, cadru didactic la Facultatea de Administrație și Afaceri a UB și manager al programului EDIS Ecosistem Digital pentru Învățare Sustenabilă. Aceștia au discutat atât despre oportunitățile, cât și despre provocările pe care noile tehnologii le aduc în mediul social și economic.

Evenimentul a inclus două secțiuni, una teoretică și alta practică, foarte așteptată de publicul format din studenți de la diverse programe de licență și masterat ale FAA, precum „Cibernetică economică”, „Marketing” (licență) și „Strategii de marketing online și managementul vânzărilor” (masterat), al cărui coordonator este conf. univ. dr. Cosmin Olteanu.

În partea practică a întâlnirii, participanții au avut ocazia să interacționeze direct cu doi roboți de ultimă generație: UNITREE GO2 și UNITREE G1, primul robot umanoid adus vreodată la Universitatea din București. Studenții au experimentat controlul direct al roboților, au testat funcțiile lor avansate, precum deplasarea autonomă și comunicarea interactivă, manifestând entuziasm și interes crescut față de aceste tehnologii revoluționare.

Conf. univ. dr. Cosmin Olteanu a evidențiat importanța adaptării și a colaborării dintre oameni și inteligența artificială, punctând că „tehnologia ar trebui văzută ca un aliat care ne poate sprijini în dezvoltarea profesională și personală”. De asemenea, a subliniat că actuala generație de studenți va juca un rol esențial în evoluția tehnologică, motiv pentru care pregătirea pentru cerințele pieței muncii este vitală. În acest context, conf. univ. dr. Cosmin Olteanu a evidențiat, totodată, inițiativa EDIS Ecosistem Digital pentru Învățare Sustenabilă, prin care UB își propune să integreze tehnologiile emergente în procesul educațional, oferind studenților acces la soluții inovatoare și experiențe de învățare interactive.

În intervenția sa, Cristian Bostina a detaliat tipurile de roboți disponibili astăzi pe piață, de la cei industriali și colaborativi, până la roboții mobili destinați transportului, accentuând faptul că dezvoltarea roboților umanoizi va transforma fundamental modul nostru de a interacționa cu tehnologia.

Conferința „I.RoBOT – Prezent! Trecut! Viitor!” a demonstrat că viitorul tehnologic nu mai este doar o proiecție îndepărtată, ci este în plină desfășurare astăzi, aici și acum. Prin inițiative de acest fel, UB continuă să își pregătească studenții pentru realitățile unei lumi în care tehnologia, în general și inteligența artificială, în particular, devin parteneri esențiali în diverse domenii. Dezvoltarea și integrarea acestor tehnologii nu înseamnă doar automatizare, ci și noi oportunități pentru inovare, colaborare și progres.

Facultatea de Administrație și Afaceri (FAA) a Universității din București a găzduit, în perioada 31 mai – 1 iunie 2024, cea de-a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale a Economiştilor în Formare, la care au participat studenți de la ciclurile de licență și master de la universități din întreaga țară.

În perioada 19 - 21.04.2024 o echipă de studenţi de la programul de studii de licenţă “Administraţie publică” din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri, sub coordonarea dnei. Conf.univ.dr. Anca Monica ARDELEANU, a participat la cea de-a doua ediţie a evenimentului “ACADEMIA DE JOBURI. Funcţia publică europeană - oportunitate pentru o carieră de succes”, organizat de Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

 

Eveniment în cadrul programului de master - Marketing Strategic și Managementul Vânzărilor - si a programului de licență Marketing

 

În data de 8 Mai 2022, în cadrul Atelierului Digital Google, a avut loc Workshop-ul "EcomMasters și Campanii PPC Google", organizat în cadrul programului de master Marketing Strategic și Managementul Vânzărilor (www.faa.ro/msmv) și a programuui de licență Marketing (www.faa.ro/mk ), de la Facultatea de Administrație și Afaceri. Evenimentul a reunit studenți, profesori și antreprenori, care au avut parte de o paletă largă de activități: prelegeri tematice, dezbateri și activități practice despre promovarea online, strategii de marketing adaptate anului 2022 și campanii PPC Google.

Pagina 1 din 6

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.