secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Romanian Afrikaans Arabic Chinese (Simplified) English French German Greek Hungarian Italian Korean Polish Portuguese Russian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

STUDII TIP LICENȚĂ, MASTER, DOCTORAT, POSTUNIVERSITAR

{tab Admitere MC}

Înscrierile se desfășoară în perioada 10 – 18 iulie 2017, documentele pentru înscriere sunt disponibile aici - http://www.faa.ro/index.php/studii-master/admitere
Candidaţii se admit în baza concursului de admitere, în funcţie de:
Proba 1:  30%  – examen licenţă
Proba 2 : 70%-proba orală (teoretico – aplicativă) – proba tehnico – aplicativă va fi organizată pe data de 20 iulie 2017.

Tematica pentru proba orală

1. HG 775/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile de elaborare, monitorizare si evaluare a politicilor publice la nivel central, disponibila la: http://www.sgg.gov.ro/docs/File/SGG/acte_normative/HG755-29-07-2005.pdf  
2. Strategia Naţională de Apărare a Tării pentru perioada 2015-2019, disponibila online la: http://www.presidency.ro/files/userfiles/Strategia_Nationala_de_Aparare_a_Tarii_1.pdf
3. H.G. nr.1152/2014 privind organizarea, funcţionarea şi compunerea Centrului Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică; 
4. O.U.G. nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă; 
5. O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicat în M.Of. nr. 361 din 26/04/2004;

{tab Descriere MC}

{tab Despre Master MC}

Programul “MANAGEMENTUL CRIZELOR” reprezintă o structură de master ce urmărește calificări profesionale specifice administrației publice europene.
Misiunea acestui program de master este de a forma, în concordanță cu standardele de calitate, specialiști de înaltă calificare în prevenirea și gestionarea crizelor, care să contribuie la îmbunătățirea sistemului economic și la creșterea performanței în cadrul organizațiilor publice și private naționale și europene.
Obiectivele programului de master sunt:
-  Formarea de specialiști de înaltă calificare în prevenirea și gestionarea crizelor;
-  Perfecționarea în domeniul medierii și gestionării conflictelor;
-  Dezvoltarea activităților de cercetare științifică în domeniul crizelor și conflictelor la nivel național și european.

{tab Planuri de invatamant si cursuri MC}

-  Politici publice: formularea politicilor de securitate națională
-  Crize și conflicte internaționale: prevenire și gestionare
-  Managementul riscului
-  Crize economice în contextul globalizării
-  Crize online și gestionarea bazelor de date
-  Managementul crizelor și auditul de securitate
-  Planificarea și managementul programelor pentru situații de risc
-  Managementul strategic în situații de criză
-  Mediere și tehnici de prevenire și gestionare a conflictelor
-  Metode și tehnici de cercetare. Scrierea rapoartelor
-  Managementul crizelor în sistemul de ordine și siguranță publică
-  Managementul comunicării în situații de criză
-  Decizia în condiții de risc și incertitudine
-  Gestionarea riscului de mediu
-  Asigurări împotriva situațiilor de risc
-  Riscuri demografice și sociale
-  Managementul comunicării în situaţii de criză
-  Decizia în condiţii de risc şi incertitudine
-  Gestionarea riscului de mediu
-  Asigurări împotriva situațiilor de risc
-  Analiza informaţiilor pentru prevenirea şi gestionarea crizelor
-  Sistemele Expert în Managementul Crizelor
-  Riscuri demografice şi sociale
-  Sectorul privat de securitate şi gestionarea crizelor
-  Practică de specialitate

{tab Profesori MC}

Cadrele didactice sunt profesori ai Facultății de Administrație și Afaceri cu experiență didactică și de cercetare. În plus, o serie de profesori provin dintre liderii unor instituții publice sau private, cu experiență practică în managementul crizelor. Menționăm cadrele didactice implicate în acest program:

-  Prof. univ. dr. CONSTANTIN GHIGA
-  Prof. univ. dr. CĂTĂLIN GHINĂRARU
-  Prof. univ. dr. MARIAN ZULEAN
-  Prof. Univ. dr. BUCUR ION
-  Conf. univ. dr. MONICA ARDELEANU
-  Conf. univ. dr. MARIN BURCEA
-  Conf. univ. dr. SILVIU COJOCARU
-  Asist.Univ.Dr.COSMIN IMBRISCA 
 

PROFESORI ASOCIAȚI

-  Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, MAI -  Adrian Baciu, Project Manager Public Safety - Intergraph Computer Services
-  Catalin Tiseac Certified Projects Director – PM Solutions
-  AUREL BĂLOI, Director General Intergraph Computer Services
-  Gen (rez) dr. CONSTANTIN DEGERATU, fost sef al Statului Major General, fost consilier prezidential si fondator al Institutului de Studii de Securitate
-  Comisar-șef ANDREI GHEORGHE, director general adjunct, Direcția Generală Management Operațional
-  Dr. VIOREL MIHAILA, expert in comunicare strategica si operatiuni psihologice

{/tabs}

{tab Descriere ADRU}

Coordonator Master:

Prof.Univ.Dr. Cătălina BONCIU


     Programul de master  se organizează în cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri înfiinţată în anul 2000. Cadrul juridic actual de organizare şi funcţionare a programului de master este dat de Legea învăţământului nr.84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr.128/2004 privind organizarea studiilor universitare cu modificările ulterioare, Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, H.G. nr.404/2006 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor de masterat, precum şi Carta Universităţii din Bucureşti.
     Programul de master este organizat potrivit criteriilor, standardelor şi indicatorilor  de performanţă stabiliţi prin metodologia ARACIS de evaluare în vederea acreditării. Programul este în acord cu politica de reformă a Universităţii din Bucureşti şi se va desfăşura pe durata a 4 semestre, având ca prioritate cercetarea ştiinţifică, dar asigurând şi o pregătire profesională, cunoştinţe teoretice şi competenţe practice, făcând posibilă dezvoltarea carierei.
     Programul de master are caracter dinamic prin continua armonizare cu programele de învăţământ la nivel european şi, mai ales, prin promovarea parteneriatului cu facultăţi de profil din Europa.
     Programul de master reprezintă ciclul al doilea de studii universitare, asigurând aprofundarea în domeniul ştiinţelor administrative. Pregătirea didactică şi de cercetare de nivel înalt este asigurată de experienţa profesorilor; din această perspectivă, corelarea programului de master cu cercetarea ştiinţifică este foarte strânsă, aceasta fiind principalul criteriu de evaluare a calificării academice, la bază aflându-se două principii fundamentale:

- desfăşurarea activităţilor didactice în strânsă legătură cu activităţile de cercetare pe profilul specializării programului de master
şi
- integrarea concretă a masteranzilor în activităţile de cercetare fir individuale sau de grup.
 
     Programul de master dispune de un plan de cercetare propriu rezultat din însumarea şi coordonarea activităţilor de cercetare ale membrilor catedrei, este corelat cu cel al Centrului de Studii Administrative, Culturale şi Economice şi se desfăşoară pe trei direcţii principale de cercetare:

 - administrarea resurselor umane în context organizaţional şi naţional;
 - managementul carierei;
 - creativitate şi lidership.
 
     Cadrele didactice implicate în programul de master desfăşoară activitate de cercetare ştiinţifică reprezentativă la nivel individual şi colectiv, concretizată prin articole în reviste de specialitate sau prin volume publicate la edituri de prestigiu .
     De asemenea, se organizează o sesiune anuală internaţională de comunicări ştiinţifice în care, alături de cadrele didactice, sunt implicaţi şi masteranzi.
     Personalul didactic din cadrul programului de master este implicat în mai multe granturi de cercetare naţionale şi participă la competiţii în domeniul cercetării cu caracter permanent.
     Programul „Administrarea şi Dezvoltarea Resurselor Umane” reprezintă o structură de master ce urmăreşte calificări profesionale specifice sferei resurselor umane.
     Absolvenţii acestui program de master sunt specialişti în domeniul resurselor umane, buni coordonatori în sfera managementului de personal, coordonatori ai politicilor de personal etc.
 
     Planul de învăţământ abordează domeniul larg al resurselor umane din considerente legate de procesul de management în contextul schimbărilor de micro şi macro mediu şi include discipline precum:

- Venituri fundamentale în economie
- Sociologie organizaţională
- Evaluarea performanţelor şi Dezvoltarea Resurselor Umane
- Strategii şi tehnici de comunicare
- Creativitatea şi productivitatea resurselor umane

     Un loc important revine orientărilor către sfera antreprenorială la nivel european ceea ce se concretizează în analiza comportamentelor organizaţionale, a problematicii managementului stresului şi conflictelor, a procesului de comunicare, a managementului timpului şi culturii organizaţionale.
     În aceeaşi măsură, programul de master se structurează în discipline capabile să genereze competenţe practice legate de practica la nivel naţional, respectiv economia şi managementul riscului, statistica socială, eficienţa procesului de management.
Metodele de lucru cu studenţii se sprijină pe studii de caz şi proiecte în sfera resurselor umane, atât din punct de vedere economic, cât cultural-organizaţional şi juridic.
     Competenţele generale ale programului se concretizează în abilităţi privind administrarea şi dezvoltarea resurselor umane, fenomenele şi procesele administrative, precum şi procesele administrative, precum şi în capacitatea de organizare la nivelul departamentelor organizaţionale.
     Competenţele profesionale generate de studiile programului includ capacitatea de evaluare a rezultatelor obţinute în exercitarea profesiei de specialist în resurse umane, abilitatea de colaborare cu specialişti din alte domenii, de a decide şi a fi responsabil de activitatea proprie, de a acţiona în contextul managementului schimbării etc.
     Misiunea acestui program este de a forma la cele mai înalte standarde de calitate specialişti de înaltă calificare pentru domeniul Resurselor Umane, care să contribuie la îmbunătăţirea sistemului de administrare şi dezvoltare a factorului uman şi la creşterea eficienţei procedurilor din cadrul organizaţiilor şi prin care să fie favorizat accesul absolvenţilor pe piaţa muncii.
 
     Obiectivele programului de master pot fi sintetizate astfel:
 
- Formarea profesională de specialişti de înaltă calificare în administrarea şi dezvoltarea resurselor umane publică şi sisteme administrative prin învăţământ postuniversitar;
- Perfecţionarea în domeniul resurselor umane şi a eficienţei activităţii de administrare a acestora prin organizarea de cursuri la discipline de aprofundare şi de specialitate;
- Acordarea de diplome şi certificate de studii corespunzătoare;
- Dezvoltarea activităţilor de cercetare ştiinţifică, consultanţă în domeniul dezvoltării resurselor umane, al politicilor sociale şi de resurse umane şi al gestiunii riscurilor în economie;
- Perfecţionarea învăţământului, a cercetării ştiinţifice şi serviciilor prin adaptarea permanentă a conţinutului, tehnologiilor didactice şi metodelor de evaluare a proceselor de învăţământ şi cercetare la tendinţele de progres de pe plan mondial şi la dinamica dezvoltării economico-sociale a ţării;
- Sprijinirea cadrelor didactice pentru participarea la competiţii şi desfăşurarea cercetării ştiinţifice pe proiecte de cercetare ştiinţifică finanţate din fonduri naţionale şi ale U.E;
- Cooperarea cu universităţi din ţară şi străinătate pentru dezvoltarea unui învăţământ modern şi eficient.
 
Debuşeele profesionale ale absolvenţilor specializării programului de master:
 
- organizaţii şi instituţii publice sau private specializate în domeniul formării şi dezvoltării carierei;
- organizaţii private care derulează activităţi de producţie sau prestatoare de servicii pentru populaţie şi/sau întreprinderi;
- asociaţii şi fundaţii care funcţionează în scopuri nonprofit şi în slujba cetăţenilor;
- societăţi de training şi consultanţă;
- agenţi economici care oferă perspective de evoluţie profesională angajaţilor.

{tab Planuri de Învăţământ şi Fişe Discipline ADRU}

 

{tab Profesori ADRU}

Prof.univ.dr. BONCIU CĂTĂLINA
Prof.univ.dr. CREŢOIU GHEORGHE
Prof.univ.dr. DRUICĂ ELENA
Prof.univ.dr. HORNIANSCHI NICOLETA
Prof.univ.dr. MARINESCU PAUL
Prof.univ.dr. PĂUŞ VIORICA
Prof.univ.dr. PLATIS MAGDALENA
Prof.univ.dr. REGNEALĂ MIRCEA
Prof.univ.dr. SUCIU CHRISTINA
Prof.univ.dr. ŢENOVICI DINU
Conf.univ.dr. ARDELEANU ANCA MONICA
Conf.univ.dr. IUCU BUMBU OANA
Conf.univ.dr. LOGOFĂTU BOGDAN
Conf.univ.dr. RĂDULESCU CORINA
Lector univ.dr. BRATU ANCA
Lector univ.dr. BURCEA MARIN
Lector univ.dr. ROTARU FLORIN
PETRESCU DIANA

{/tabs}

{tab Descriere ARPAM}

Coordonator Master:

Conf.Univ.Dr. Corina RĂDULESCU  
 

 
DESCARCĂ PLIANT ADMITERE

  • Vrei să te pregăteşti pentru o carieră de asistent manager și de PR?
  • Vrei să lucrezi în relaţii publice, în domeniul larg al asistenţei manageriale, în domeniul resurselor umane?
  • Vrei să fii conducător de departament sau firmă de comunicare și relații publice?
  • Vrei să te formezi în „ingineria” obținerii consensului (PR), să „construiești” opinia publică și să participi la educarea gusturilor consumatorului?
  • Vrei să fii specialist în domeniul managementului informaţiei şi comunicării, al publicității, al resurselor umane, bun coordonator în sfera managementului patrimoniului, specialist pe comportament şi cultură antreprenorială?      
  • Vrei să fii evaluator al rezultatelor obţinute în exercitarea profesiei de asistent manager, să colaborezi cu specialişti din alte domenii, să fii manager al calităţii muncii?

 
           
Programul de master ADMINISTRAREA RELAŢIILOR PUBLICE ŞI ASISTENŢĂ MANAGERIALĂ, organizat de către Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Universitatea din Bucureşti vă oferă această şansă. Programul este acreditat de către ARACIS, începând cu anul 2009. Cadrul juridic actual de organizare şi funcţionare a programului de master este dat de Legea învăţământului nr.84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr.128/2004 privind organizarea studiilor universitare cu modificările ulterioare, Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic, H.G. nr.404/2006 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor de masterat, precum şi Carta Universităţii din Bucureşti.
 
Absolvenţii acestui master pot lucra în:
-  departamente și firme de comunicare și relații publice;
-  domeniul larg al asistenţei manageriale;
-  instituţii publice specializate în domeniul administraţiei publice la nivel central şi local;
-  sfera managementului informației și comunicării;
-  domeniul publicității;
-  domeniul resurselor umane;
-  sfera managementului patrimoniului;
-  organizaţii private care derulează activităţi producătoare şi/sau prestatoare de servicii pentru populaţie şi/sau întreprinderi;
-  asociaţii şi fundaţii care funcţionează în scopuri nonprofit şi în slujba cetăţenilor;
-  societăţi de training şi consultanţă;
-  firme publice sau private de diverse profiluri.
 
  
ADMITERE:
Admiterea se va face pe baza mediei aritmetice între nota finală a examenului de licenţă (30%) şi a notei obţinute la interviu (70%).
Bibliografia recomandată de Facultatea de Administrație și Afaceri pentru interviu o găsiți pe site-ul facultății http://www.faa.ro.index.php/studii-tip-master/admitere:
 1. Legea nr. 477 din 8 noiembrie 2004 , privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice;
2.  Statutul Funcţionarului Public – Legea 188/1999, republicată şi modificată;
3. Relații publice: Principii și strategii, autor Cristina Coman, Ed. Polirom, 2006, capitolele „Termenii de referinţă în definirea relaţiilor publice”(pp. 23 – 36), „Tipuri de activităţi specifice relaţiilor publice”(pp. 14 – 18), „Relaţiile publice ca proces” (pp. 36 – 38).
 
DURATA: 4 semestre (2 ani)
 
CREDITE:  Fiecare semestru însumează 30 de credite tranferabile; total: 120 de credite transferabile
 
OBIECTIVELE programului de master ARPAM pot fi sintetizate astfel:
- Formarea profesională de specialişti de înaltă calificare în administraţie şi economie prin învăţământ postuniversitar;
- Perfecţionarea în domeniul relațiilor publice și al asistenţei manageriale prin organizarea de cursuri la discipline de aprofundare şi de specialitate;
-  Acordarea de diplome şi certificate de studii corespunzătoare;
- Dezvoltarea activităţilor de cercetare ştiinţifică, consultanţă în domeniul culturii antreprenoriale şi organizaţionale, al sistemului de relaţii publice, al marketingului şi imaginii instituţionale;
- Perfecţionarea învăţământului, a cercetării ştiinţifice şi serviciilor prin adaptarea permanentă a conţinutului, tehnologiilor didactice şi metodelor de evaluare a proceselor de învăţământ şi cercetare la tendinţele de progres de pe plan mondial şi la dinamica dezvoltării economico-sociale a ţării;
- Sprijinirea cadrelor didactice pentru participarea la competiţii şi desfăşurarea cercetării ştiinţifice pe proiecte de cercetare ştiinţifică finanţate din fonduri naţionale şi ale U.E;
- Cooperarea cu universităţi din ţară şi străinătate pentru dezvoltarea unui învăţământ modern şi eficient.

CURSURI:
Strategii și tehnici de comunicare
Tehnici de documentare şi prelucrare a documentelor
Protocol şi relaţii publice
Imaginea instituțională
Strategii de comunicare digitală
Comunicare organizațională în mediul global
Redactare de documente
Managementul activităţii de secretariat
Managementul relaţiilor publice
Managementul marketingului
Managementul resurselor umane
Managementul proiectelor în Administrația Publică
Finanțe și contabilitate
Statistică aplicată
Legislaţia muncii
Elemente de drept civil
Drept administrativ
Comportament şi cultură antreprenorială
Cultură organizaţională în mediul de afaceri contemporan
Metode și tehnici de decizie
Managementul schimbării
Practică de specialitate – cercetare ştiinţifică, elaborare disertaţie
 

 
SECRETARIAT: B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 3, cod 030018, telefon/fax: (021) 310.49.20, www.faa.ro 

{tab Planuri de Învăţământ şi Fişe Discipline APRAM}

 

{tab Profesori ARPAM}

Conferențiar Ardeleanu Monica
Profesor Bonciu Cătălina
Profesor Berciu Adina
Conferențiar Cojocaru Camelia
Conferențiar Coman Adela
Lector Cernat Petronela
Profesor Iucu Oana
Conferențiar Ianole Rodica
Conferențiar Ionescu Vladimir - Codrin
Conferențiar Olteanu Cosmin
Profesor Platis - Iordache Magdalena
Profesor Rădulescu Corina
Lector Sandu Mihaela
Conferențiar Stoica Lia
Profesor Vârgolici Nina
Petrescu Diana - Director Direcția Juridică, UB

{/tabs}

{tab Descriere APPUE}

Coordonator Master:

Conf.Univ.Dr. Liviu ANDREESCU


 
DESCARCĂ PLIANT ADMITERE

 

 

     Programul „ADMINISTRATIE SI POLITICI PUBLICE IN UE” (APPUE) reprezintă o structură de master ce urmăreşte calificări profesionale specifice administraţiei publice europene. A fost acreditat de catre ARACIS  începând cu anul 2009-2010 in sedinta Consiliului din 30.07.2009. Programul este în acord cu politica de reformă a Universităţii din Bucureşti şi se desfăşoara pe durata a 4 semestre, având ca prioritate cercetarea ştiinţifică, dar asigurând şi o pregătire profesională, cunoştinţe teoretice şi competenţe practice, făcând posibilă dezvoltarea carierei.
     Cadrele didactice implicate în programul de master desfăşoară activitate de cercetare ştiinţifică reprezentativă la nivel individual şi colectiv, concretizată prin articole în reviste de specialitate sau prin volume publicate la edituri de prestigiu .
     Planul de învăţământ abordează domeniul larg al administraţiei şi politicilor publice din considerente legate de procesul de management al programelor şi politicilor europene şi de evaluare în contextul reformei şi include discipline precum:

 

- Politici publice europene
- Managementul public şi leadership comparat
- Managementul programelor şi proiectelor
- Evaluarea programelor şi proiectelor europene
- Metode şi tehnici de analiză şi cercetare
- Managementul schimbării şi dezvoltarea regională locală

 

     Competenţele generale ale programului se concretizează în abilităţi privind analiza şi managementul informaţiei economice şi administrative, formularea de politici publice în cadrul proceselor administrative, precum şi în capacitatea de organizare la nivelul administraţiei publice etc.
     Competenţele profesionale generate de studiile programului includ capacitatea de evoluare a rezultatelor obţinute în exercitarea funcţiei publice,abilitatea de colaborare cu specialişti din alte domenii, de a decide şi a fi responsabil de activitatea proprie, de a acţiona în contextul managementului schimbării etc.

     Misiunea acestui program este de a forma la cele mai înalte standarde de calitate specialişti de înaltă calificare pentru domeniul Administraţie Publică şi Politici Publice de calitate europeană, care să contribuie la îmbunătăţirea sistemului administrativ şi la creşterea eficienţei procedurilor din cadrul instituţiilor publice şi prin care să fie favorizat accesul absolvenţilor pe piaţa muncii.

 

     Obiectivele programului de master pot fi sintetizate astfel:


- Formarea profesională de analişti de politici publice şi evaluatori de programe europene prin învăţământ postuniversitar;
- Perfecţionarea în domeniul administraţiei publice şi a eficienţei activităţii acesteia a licenţiaţilor prin organizarea de cursuri la discipline de aprofundare şi de specialitate;
- Acordarea de diplome şi certificate de studii corespunzătoare;
- Dezvoltarea activităţilor de cercetare ştiinţifică, consultanţă în domeniul dezvoltării regionale şi locale durabile, al politicilor publice contemporane şi al gestiunii riscurilor în sistemul administraţiei publice;
- Perfecţionarea învăţământului, a cercetării ştiinţifice şi serviciilor prin adaptarea permanentă a conţinutului, tehnologiilor didactice şi metodelor de evaluare a proceselor de învăţământ şi cercetare la tendinţele de progres de pe plan mondial şi la dinamica dezvoltării economico-sociale a ţării;
- Sprijinirea cadrelor didactice pentru participarea la competiţii şi desfăşurarea cercetării ştiinţifice pe proiecte de cercetare ştiinţifică finanţate din fonduri naţionale şi ale U.E;
- Cooperarea cu universităţi din ţară şi străinătate pentru dezvoltarea unui învăţământ modern şi eficient.

 

     Debuşeele profesionale ale absolvenţilor specializării programului de master:

  

- Instituţii publice europene (funcţionari, consilieri, analşti, evaluatori)
- instituţii publice specializate în domeniul administraţiei publice la nivel central şi local;
- organizaţii private care derulează activităţi prestatoare de servicii pentru populaţie şi/sau întreprinderi;
- asociaţii şi fundaţii care funcţionează în scopuri nonprofit şi în slujba cetăţenilor;
- societăţi de training şi consultanţă.

{tab Planuri de Învăţământ şi Fişe Discipline APPUE}

 

{tab Profesori APPUE}

Prof.univ.dr. BUCUR ION
Prof.univ.dr. FUEREA AUGUSTIN
Prof.univ.dr. MARINESCU PAUL
Prof.univ.dr. PARLAGI ANTON
Conf.univ.dr. IONESCU VLADIMIR CODRIN
Conf.univ.dr. PAPUC RĂZVAN
Prof.univ.dr. ZULEAN MARIAN
Conf.univ.dr. BRATU ANCA
Conf.univ.dr. BURCEA MARIN
Lector univ.dr. ŞERBAN ALEXANDRINA

{/tabs}

{tab Descriere APESA}

Coordonator Master:

Conf.Univ.Dr. Vladimir-Codrin IONESCU


DESCARCĂ PLIANT ADMITERE

 

SCURTĂ PREZENTARE
 
Misiunea Programului de studii universitare de master „Administraţie Publică şi Eficienţa Sistemului Administrativ” este de a forma specialişti cu multiple competenţe în domeniul administraţiei publice, personal managerial şi de execuţie în autorităţile şi instituţiile publice de la nivel central şi local. Conceput şi elaborat potrivit criteriilor, standardelor şi indicatorilor de performanţă stabiliţi prin metodologia de evaluare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), acest Program reprezintă ciclul al doilea de studii universitare în domeniul ştiinţelor administrative şi asigură aprofundarea cunoştinţelor şi a competenţelor dobândite pe parcursul celor trei ani ai Programului de studii universitare de licenţă.
 
Obiective ale Programului de master
 

  • Formarea de specialişti de înaltă calificare în sfera administraţiei publice;
  • Crearea de competenţe în domeniul administraţiei publice prin organizarea de cursuri la discipline de aprofundare şi de specialitate;
  • Dezvoltarea activităţilor de cercetare ştiinţifică;
  • Racordarea permanentă la standardele europene şi internaţionale;
  • Acordarea de diplome şi certificate de studii recunoscute la nivel naţional şi internaţional;
  • Perfectarea unor parteneriate cu universităţi din ţară şi din străinătate.

 
Durata studiilor- 4 semestre (2 ani)
 
CURSURI
 
Planulde învăţământ este structurat pe patru semestre şi cuprinde următoarele discipline:

  • Economie publică
  • Instituţii publice
  • Politici publice
  • Dreptul administrativ al bunurilor
  • Calitate şi eficienţă în instituţiile şi autorităţile publice
  • Good governance
  • Metode statistice şi decizionale în administraţia publică
  • Finanţe publice şi fiscalitate
  • Capitalul uman și performanța instituțiilor publice
  • Management public
  • Sisteme administrative comparate
  • Analiza politicilor publice. Foresight
  • Managementul proiectelor cu finanţare europeană
  • Comunicare şi relaţii publice
  • Managementul resurselor umane
  • Achiziţii publice
  • Standarde de calitate și cost în serviciile publice
  • Administraţie şi antreprenoriat
  • Jurisprudenţă pentru administraţie publică
  • Practică de cercetare pentru elaborarea lucrării de disertaţie

 
PERSPECTIVE ÎN CARIERĂ
 
Programul de studii universitare de master „Administraţie Publică şi Eficienţa Sistemului Administrativ” reprezintă o structură ce urmăreşte crearea unor calificări profesionale în sfera administraţiei publice.

Competenţele profesionale generate de Programul de master includ abilitatea de a construi echipe multidisciplinare şi de a promova un management participativ, de a adopta decizii în timp real şi de a fi flexibil în diferite situaţii şi contexte organizaţionale, capacitatea de evaluare a rezultatelor obţinute în activitatea desfăşurată etc.
Competenţele teoretico-aplicative oferite de Program vor facilita integrarea viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii.

Debuşeele profesionale ale absolvenţilor acestui Program de studii universitare de master sunt:

  • Autorităţi şi instituţii din administraţia publică centrală;
  • Autorităţi şi instituţii din administraţia publică locală;
  • Organizaţii non-guvernamentale;
  • Organizaţii non-profit;
  • Companii de training şi consultanţă;
  • Organizaţii europene şi internaţionale.

{tab Planuri de Învăţământ şi Fişe Discipline APESA}

 

{tab Profesori APESA}

Corpul profesoral are o vastă experienţă atât în activitatea didactică, cât şi în cea de cercetare ştiinţifică. Profesorii din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri care susţin cursuri şi seminarii la acest Program de master sunt:
 

  • Prof. univ. dr. Magdalena PLATIS (Prorector)
  • Prof.univ.dr.Marian ZULEAN
  • Prof. univ. dr. Cătălina-Ioana BONCIU
  • Prof. univ. dr. Corina RĂDULESCU
  • Prof. univ. dr. Dan POPESCU
  • Conf.univ.dr.Răzvan-Mihail PAPUC(Decan)
  • Conf.univ.dr.Vladimir-Codrin IONESCU (Coordonator al Programului)
  • Conf. univ. dr. Liviu ANDREESCU
  • Conf. univ. dr. Ana-Maria GRIGORE
  • Conf. univ. dr. Alexandrina ŞERBAN
  • Lector univ. dr. Petronela CERNAT
  • Asist. univ. dr. Ioana JOSAN

 
PROFESORI ASOCIAŢI
 

  • Prof. univ. dr. Stelian STANCU, Academia de Studii Economice din Bucureşti
  • Dr. Diana PETRESCU, Director al Direcţiei Juridice şi de Achiziţii Publice, Universitatea din Bucureşti
  • Bogdan CHIRIŢOIU, Preşedinte al Consiliului Concurenţei
  • Carmen DOBROTĂ, Director AM POCA (Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă)

{/tabs}

Subcategorii

We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.