Facultatea de Administrație și Afaceri organizează, în perioada 2-15 septembrie 2024, admiterea la noul program de licență Servicii și politici de sănătate publică. Pentru această specializare sunt scoase la concurs un număr de 75 de locuri.
Programul Servicii și politici de sănătate publică pregătește specialiști în domeniul sănătății publice, pentru coordonarea și implementarea serviciilor și politicilor de sănătate publică. În prezent există o nevoie imperioasă de resursă umană specializată în diferite domenii ale sănătății publice la nivel central și local, în organizațiile guvernamentale, dar și în cadrul autorităților publice locale, organizațiilor neguvernamentale și al companiilor private care vizează sistemul de sănătate. Noua specializare răspunde cerințelor de formare profesională și de specialiști formulate de piața muncii.
Programul de licență are o perspectivă similară cu abordări ale școlilor de sănătate publică din universitățile din UE, Marea Britanie și SUA. Studenții vor participa la stagii de practică, proiecte de cercetare și activități extracurriculare dedicate acestei specializări, unde vor aplica în contexte reale cunoștințele asimilate.
Absolvenții vor avea competențe distincte în domeniul sănătății publice datorită unei programe intersectoriale a domeniului – antropologie medicală, biostatistică, analiza datelor în sănătate, sociologia sănătății, politici publice, economia sănătății, educație pentru sănătate, sănătatea mediului înconjurător, determinanți sociali ai sănătății, inechități în sănătate, sănătatea comunității, managementul serviciilor și programelor de sănătate, epidemiologie socială etc.
După finalizarea acestui program, absolvenții vor fi specialiști în administrație publică, în domeniul managementului sanitar și al politicilor publice, cu competențe de bază în economia sănătății. Acești specialiști vor cunoaște și gestiona, din perspectivă multidisciplinară, proiecte și programe în organizațiile din domeniul sănătății publice la nivel central și local, în organizațiile guvernamentale și cele neguvernamentale, dar și în companiile private din domeniul sănătății.
Admiterea se realizează online, pe platforma disponibilă aici. Există posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere direct pe platforma de înscriere.
Mai multe detalii cu privire la procesul de admitere, actele necesare pentru înscriere, dar și informații referitoare la structura cursurilor pot fi accesate pe site-ul Universității din București, disponibil aici, dar și pe site-ul Facultății de Administrație și Afaceri, disponibil aici.
Informații actualizate în timp real cu privire la admiterea din această sesiune găsiți atât pe website-ul UB dedicat admiterii – admitere.unibuc.ro, cât și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube ale Universității din București.