secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Cerc Stiintific AERS - Gala Ligii Studenților Români din Străinătate

Prof. univ. dr. Paul Marinescu și prof. univ. dr. Sorin-George Toma, membri fondatori ai cercului științific AFACERI, ETICĂ ȘI RESPONSABILITATE SOCIALĂ (AERS) al Facultății de Administrație și Afaceri, Universitatea din București, au fost invitați să participe la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), care a avut loc joi 06.01.2011. Evenimentul organizat la Palatul Parlamentului, sala Al. I. Cuza, s-a bucurat de prezența a sute de participanți, cei mai mulți dintre ei fiind studenți români care studiază în străinătate.
     În discursul său, președintele LSRS, Sebastian Burduja a afirmat că românii care studiază în străinătate își pot aduce contribuția la dezvoltarea României. Cu acest prilej LSRS a lansat Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (CAESAR).
     Aflată la a doua ediție, gala a inclus în program și premierea celor mai buni tineri studenți români care studiază în străinătate. Marele Premiu a fost decernat de dl. Ionel Haiduc, președintele Academiei Române, doctorandei Cristinei Ghenoiu, care studiază biologia celulară și cromozomială la Universitatea Cornell (SUA). În discursul său, Cristina Ghenoiu a subliniat faptul că numai prin multă muncă și sacrificii se pot obține performanțe înalte în viață.
    
     În prezent LSRS are peste 5.000 de membri din cei circa 50.000 de studenți români care se află la studii în străinătate. Pe linia tradiției pașoptiste, Liga dorește să devină un pol de excelență românească și o resursă esențială pentru identificarea soluțiilor de dezvoltare socio-economică și politică a României


    În viitorul apropiat AERS intenționează să încheie un parteneriat cu LSRS. 

Coordonatori cerc AERS
prof. univ. dr. Sorin-George Toma
prof. univ. dr. Paul Marinescu

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.