secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

5 noiembrie 2016 - Master MRVPC - vizită în cadrul Șantierului de Consolidare și Restaurare a clădirii Muzeului Național al Țăranului Român

În data de 5.11.2016, Programul de Master MRVPC (Anul I și II), a efectuat o vizită în cadrul Șantierului de Consolidare și Restaurare a clădirii Muzeului Național al Țăranului Român.
Au fost identificate toate categoriile de activități privind intervențiile atât la structură, cât și la instalații, dar și la restaurarea fațadei realizată din trafor în piatră calcaroasă și cărămidă aparentă.
S-a putut identifica la fața locului astfel respectarea normelor și normativele privind intervenția pe clădiri monument istoric, darși sistemul de conservare „situ in situ” aplicat de specialiştii Loboratorului de Conservare şi Restaurare ai MNŢR-ului privind protejarea unor monumente (Biserică de lemn, Moară de lemn, Vâltori de apă din lemn) rămase în spaţiul de şantier. Masteranzii au fost insotiti de cadre didactice(conf.univ.dr.Ana-Maria Grigore si dr.Petronela Fotea) precum si de dirigintele de santier. 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.