secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

26 noiembrie 2016 - Master AAMM - vizită la "SC Maluro Brothers SRL-D"

În data de 26 noiembrie 2016, studenţii masteranzi de la Programul de Studii Universitare de Master Administrarea Afacerilor Mici şi Mijlocii (AAMM) anii I și II, au efectuat, împreună cu coordonatorii acestui program de studii - conf. univ. dr. Cornelia Nistor şi conf. univ. dr. Anca Bratu - o vizită la atelierul firmei "Maluro Brothers", producătoare de accesorii pentru bărbaţi. În cadrul vizitei la atelierele din localitatea Moara Vlăsiei, jud. Ilfov, studenţii au avut ocazia să li se facă o prezentare deosebit de interesantă şi amanunţită despre curajul unor tineri ambiţioşi, care au iniţiat şi dezvoltat o afacere - producţia de accesorii masculine, care nu trebuie să lipsească din garderoba nici unui bărbat. Afacerea reprezintă o idee mai veche a lor, pe care au avut ocazia să o pună în practică cu ajutorul fondurilor europene pentru antreprenorii sub 25 de ani, dl. General Manager Iulian Lupu fiind el însuși student, în anul II, la acest program de master.

Studenții au putut observa în detaliu etapele procesului de producție, materialele de o calitate deosebită - mătase din Como, Italia -, mașinile de cusut foarte moderne, tehnicile moderne și precise de a croi, competența personalului. Alături de grja deosebită pentru calitatea şi prezentarea produselor, de un real bun gust (cutiile conțin patru, cinci sau șase produse diferite, în funcție de alegerea făcută de clienți - cravate, batiste, papioane, brățări, pin pentru rever, șosete), am putut observa cu plăcere seriozitatea, implicarea şi dăruirea celor care au construit aceasta afacere din pasiune şi cu mult suflet.

Studenţii Programului de Studii Universitare de Master AAMM au avut astfel ocazia să-şi îmbogăţească cunoştinţele teoretice cu aspecte practice referitoare la domeniul afacerilor mici şi mijlocii, la ceea ce înseamnă statutul de manager, la manifestarea spiritului de întreprinzător, la dimensionarea afacerilor pe baza evaluării corecte a riscurilor, la fundamentarea şi adoptarea unor proiecte de afaceri viabile, la abilitatea de a construi echipe şi de a identifica oportunităţi de afaceri, de a adopta decizii în timp real, de a fi flexibil şi receptiv la nou. Mulţumim firmei "Maluro Brothers" pentru faptul că ne-a oferit prilejul de a efectua această vizită deosebit de utilă pentru viitorii absolvenţi ai AAMM şi care va constitui, fără îndoială, un exemplu foarte frumos şi demn de urmat în condiţiile unei economii în care rolul întreprinderilor mici şi mijlocii este de netăgăduit."

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.