secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Studenții UB, invitați să se înscrie la microprogramele anuale CIVIS Global Awareness și Civic Engagement. Înscrieri pentru această serie până la 31 martie 2023

https://unibuc.ro/studentii-ub-invitati-sa-se-inscrie-la-microprogramele-anuale-civis-global-awareness-si-civic-engagement-inscrieri-pentru-aceasta-serie-pana-la-31-martie-2023/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=prima_editie_a_conferintei_anuale_de_comunicare_a_rezultatelor_cercetarii_la_universitatea_din_bucuresti&utm_term=2023-03-07

 

Studenții UB sunt invitați să se înscrie la microprogramele CIVIS Global Awareness și Civic Engagementorganizate în limba engleză de Universitatea din București, Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid. Înscrierile pentru această nouă serie sunt deschise până la 31 martie 2023.

Microprogramul CIVIS Global Awareness

Microprogramul CIVIS Global Awareness oferă studenților de la toate nivelurile de studii și din toate domeniile posibilitatea de a dobândi competențe transdisciplinare în înțelegerea și analiza fenomenelor globale și transfrontaliere.

Dat fiind că una dintre misiunile fundamentale asumate de CIVIS este conștientizarea și găsirea de soluții la provocări globale esențiale precum problemele legate de energie, climă și mediu, Universitatea din București, Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid oferă studenților posibilitatea de a participa la microprogramul comun intitulat Global Awareness.

Microprogramul este structurat în patru părți și le va aduce studenților 15 ECTS:

  • Cursuri introductive;
  • Cursuri tematice;
  • Proiecte de cercetare ale studenților;
  • Proiecte comune cu universitățile partenere.

Înscrierile la microprogramul Global Awareness sunt deschise anual în trei perioade diferite prin intermediul platformei CIVIS, aici:

  • 1 – 31 martie
  • 1 – 30 septembrie
  • 1 decembrie – 14 ianuarie

Scrisorile de acceptare vor fi transmise la 15 zile după perioada de înscrieri. Candidații admiși vor primi acces la spațiul dedicat de pe platforma CIVIS, unde vor găsi mai multe informații cu privire la cursurile individuale.

Microprogramul va asigura o cunoaștere aprofundată a proceselor de globalizare și migrație, precum și oportunitatea de a reflecta la interconectarea și inter-relaționarea globală de fiecare zi. Acoperind o arie largă de subiecte și abordări, cursul va contribui la dezvoltarea unor competențe trans- și interdisciplinare, precum și a unor abilități de identificare a soluțiilor pentru diverse probleme sociale, culturale, economice, juridice, politice și ecologice din prezent, prevenind astfel fenomene precum rasismul și încurajând respectarea păcii și a înțelegerii între oameni diferiți. În acest mod, studenții vor dobândi acele abilități care îi pot transforma în actori responsabili ai unei lumi globalizate.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina microprogramului Global Awareness.

Pentru întrebări suplimentare, persoanele interesate îl pot contacta pe domnul Alexandru-Mihai Carțiș la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Microprogramul CIVIS Civic Engagement

Microprogramul CIVIS Civic Engagement își propune să le ofere studenților și masteranzilor ocazia de a contribui la societatea civilă prin combinarea cunoștințelor de natură teoretică cu partea practică. Ca urmare, studenții vor deprinde capacitatea de a-și asuma responsabilități, vor câștiga experiență practică și se vor dezvolta în plan personal.

Microprogramul ține cont de faptul că una dintre misiunile fundamentale asumate de CIVIS vizează promovarea implicării civice. Astfel, Universitatea din București, Universitatea din Tübingen și Universitatea Autonomă din Madrid oferă studenților posibilitatea de a participa la acest program comun menit să încurajeze studenții să-și asume în mod activ responsabilități în societatea actuală în timp ce își analizează critic propriile experiențe de voluntariat.

Termenul-limită de înscriere este 31 martie 2023.

Microprogramul cuprinde 3 componente și conferă o certificare de 15 ECTS, astfel:

Unit 1 | Civic Engagement in Europe: A Transdisciplinary Approach (3 ECTS)

Cursul este oferit ca program intensiv mixt de Universitatea din București, Universitatea din Tübingen, Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena și Universitatea Autonomă din Madrid.

Unit 2 | Societal challenges (6 ECTS sau 3 ECTS)

În cadrul acestei componente, studenții pot selecta și participa la cursuri care propun două abordări:

Service-Learning Cources – cursuri care pun accent pe angajamentul civic. Acestea implică întotdeauna parteneri din comunitatea locală, organizații nonguvernamentale sau non-profit. Studenții și profesorii lucrează împreună cu entitățile partenere și abordează probleme și nevoi sociale reale prin aplicarea teoriei și metodelor academice într-un context comunitar.

Challenge-based courses – cursuri bazate pe provocări identificate la nivel social și implică în mod activ participanții la identificarea și implementarea de soluții unor probleme reale și relevante din domenii precum: justiție socială, migrație, drepturile omului, schimbare socială prin marketing și leadership, turismul civic, biodiversitate și bunăstare umană.

Unit 3 | Record of civic engagement (6 ECTS sau 9 ECTS)

În cadrul acestei a treia componente a microprogramului, studenții vor fi implicați într-un stagiu individual sau într-o activitate de implicare civică, la alegerea lor, potrivit preocupărilor personale. De exemplu, studenții pot face voluntariat ca antrenori într-un club sportiv local sau pot deveni membri activi ai unei asociații care promovează probleme de justiție socială sau probleme legate de subiecte de mediu. Studenții pot aloca timpul de voluntariat pentru mai multe activități pe termen scurt sau pentru o singură activitate pe termen lung, numărul minim de ore de voluntariat în beneficiul comunității fiind de 140.

Studenții pot aplica în același timp atât la microprogram, cât și la cursurile care-i interesează și vor fi informați cel târziu la finalul perioadei de înscriere dacă au fost acceptați în cadrul microprogramului sau la cursurile alese.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina microprogramului Civic Engagement.

Pentru întrebări suplimentare, persoanele interesate o pot contacta pe doamna Gabriela Margareta Nisipeanu la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

CIVIS este o Alianță Universitară Europeană care reunește 11 universități membre: Aix-Marseille Université (Franța), Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Universitatea Stockholm (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania), Universitatea din Glasgow (Marea Britanie), Universitatea Paris Lodron din Salzburg (Austria) și Universitatea din Lausanne (Elveția). Selectată de Comisia Europeană între primele 17 universități-pilot europene, Alianța CIVIS reunește aproximativ o jumătate de milion de studenți și peste 70 000 de membri ai personalului, inclusiv 37 400 de cadre universitare și cercetători.