secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Studenți – stagii de studii Erasmus+ -> 10 mai

 

Informațiile privind această selecție sunt disponibile pe pagina https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus/ .

 

Termenul limită de aplicație pentru Selecția centralizată pentru mobilități de studii Erasmus+ CIVIS 2023-2024 a fost prelungit până la data de 10 mai 2023, ora 13:00 (ora României).

 

Informațiile privind această selecție sunt disponibile la adresa https://unibuc.ro/international/programul-erasmus/studenti-erasmus/selectie/.

În data de 27 aprilie 2023, între orele 13:00 și 15:00, Biroul Erasmus+ a programat o sesiune online de îndrumări adresată studenților interesați de aceste mobilități, sesiune disponibilă accesând următorul link: https://zoom.us/j/95044602315?pwd=dVNGaVVEODlRbjd0SWdtUzJOck03UT09.

 

Programul Erasmus pentru mobilități (KA131-HED) este o componentă a Programului Uniunii Europene Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 care îşi propune să sprijine mobilităţile universitare ale studenţilor/masteranzilor/doctoranzilor.

Un alt obiectiv ERASMUS este încurajarea cooperării între universităţile din Europa în domeniul învăţământului superior.

Prin ERASMUS este sprijinită dezvoltarea dimensiunii europene a studiilor universitare și postuniversitare, programul acoperind toate disciplinele și domeniile de studiu.

Modul în care se încurajează mobilităţile, adică vizitele de studiu, este dublu:
– sprijin instituţional;
– sprijin financiar.

Sprijinul instituţional constă în aceea că deplasarea dv. la studii este însoţită de un acord între universităţi, prin care acestea se angajează să vă primească la studii fără taxe, şi respectiv să recunoască rezultatele perioadei de studii petrecute de dv. în străinătate (examene, note, credite).

Sprijinul financiar constă într-un grant care să vă ajute să realizaţi această deplasare. Nu este nicidecum vorba de o bursă care acoperă toate cheltuielile (transport, cazare, masă, cărţi şi rechizite), ci numai de o alocaţie care să demonstreze încurajarea şi solidaritatea din partea Uniunii Europene şi a guvernelor celor două ţări implicate. Într-adevăr, banii provin atât de la bugetul statului român, cât şi de la acelea ale statelor membre ale Uniunii.

Intenţia programului ERASMUS este să acopere o parte din diferenţele de costuri dintre şederea la studii în ţara de origine şi aceeaşi perioadă în străinătate.

Dacă sunteţi bursier, bursa dv. în România continuă pe toată perioada mobilităţii, deşi sunteţi plecat.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.