secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

CFR - ghid obținere bilete de tren gratuite pentru studenți

 Gratuitatea/reducerea la biletele pentru studenți se acordă studenților români/străini înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență (licență, master, doctorat) în instituțiile de învățământ superior acreditate din România.

Studenții beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, indiferent de distanță sau rutele călătoriilor. Pentru călătoria la clasa I, vagon de dormit sau cușetă, studenții vor plăti integral diferențele tarifare, respectiv diferența de clasă și tariful de rezervare clasa I/supliment de pat (la călătoria la vagon de clasa I sau la vagon de dormit) sau tariful suplimentului de pat la călătoria cu vagon cușetă.

Pentru a cumpăra bilete online este necesar ca studentul să dețină un ID emis de CFR Călători. Acesta se poate obține prin completarea formularului online (necesită autentificarea în cont) sau direct de la casele de bilete sau agențiile de voiaj, unde este necesară prezentarea în original a legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport.

La verificarea legalității călătoriei în tren, studenții trebuie să prezinte legitimația de student vizată pentru anul universitar. Orice altă situație va însemna lipsa unei legitimații de călătorie valide, aplicându-se tariful de taxare în tren pentru adulți. Aflați detalii suplimentare.

 

Autentificare Cont CFR  - https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Account/Login

 

Creare cont CFR - https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Account/Register

 

Obținere ID Student  pentru a beneficia de bilet CFR online gratuit - https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Students/Register

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.