secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Cum se aplică economia comportamentală în activitatea de trading - workshop organizat de compania Traderion

Luni, 26 noiembrie, 2018, în cadrul cursului de Behavioral Economics (programul de master Economie Comportamentală – în limba engleză) a avut loc un workshop în care reprezentanți ai start-up-ului românesc Traderion (http://www.traderion.com) au prezentat cum aplică principiile economiei comportamentale și analiza datelor pentru a înțelege comportamentul investitorilor.


Masteranzii au avut ocazia de a participa la o simulare pe platforma companiei, luând decizii de cumpărare sau de vânzare de titluri în funcție de dinamica mediului și comportamentul celorlalți jucători de pe piață. Platforma este proiectată în scopuri de training, precum un simulator de zbor, având la bază algoritmi de machine learning, și construiește un profil detaliat al participanților, măsurând indicatori ce variază de la aversiunea față de risc la diferite tipare de comportament etic.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.