secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Caravana SMURD – “Fii Pregătit” - Organizat de master Managementul Crizelor -Mai 2019

Masterul Managementul Crizelor (din cadrul Facultății de Administrație și Afaceri) și DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) organizează mâine, 15 mai 2019, caravana SMURD.  Evenimentul se desfășoară la Punctul de Pompieri din cadrul ROMEXPO – Bulevardul Expoziției nr.2, sector 1 – București, în intervalul orar 10-16.


Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

În ultimii ani suntem martorii unei intensificări ale situațiilor de urgență de tot felul, atât pe plan internațional cât și pe plan local. În astfel de situații limită câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire.
Caravana SMURD se desfășoară sub egida programului “Fii Pregătit”. În acest context, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), instituţia care coordonează serviciile de intervenție de urgenţă din România, a demarat campania națională de informare publică „Fii pregătit” pentru a ajuta cetăţenii să înțeleagă mai bine riscurile şi pentru a-i informa asupra măsurilor de prevenire şi comportamentului pe care să-l aibă în diferite situaţii de urgenţă de amploare sau dezastru.
Participarea la eveniment este liberă și nu presupune costuri. Vă așteptăm mâine, în intervalul 10-16, la ROMEXPO.
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.