secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Universitatea din București anunță deschiderea înscrierilor pentru locurile dedicate UB în cadrul Consiliului Studenților CIVIS

Universitatea din București anunță deschiderea înscrierilor pentru cele patru locuri alocate UB în cadrul Consiliului Studenților CIVIS (CIVIS Student Council), principala structură de reprezentare a studenților din cadrul universităților membre CIVIS.

Parte a structurilor de Guvernanță din cadrul Alianței CIVIS – a European Civic University, Consiliul Global al Studenților reprezintă organismul consultativ al studenților din cadrul universităților partenere CIVIS, reprezentând interesele tuturor studenților din cele 8+2 universități membre.

În cadrul acestui consiliu, fiecare universitate este reprezentată de patru studenți, de la diferite niveluri de studii, având ca scop întărirea legăturilor de comunicare și sprijin între guvernanța Alianței CIVIS și studenții universităților membre.

Studenții universităților CIVIS sunt invitați să devină vocea colegilor lor în cadrul unei comunități academice europene dinamice, în care cooperarea, progresul și inovarea sunt piloni ai viitorului învățământului superior din spațiul european.

Studenții interesați sunt rugați să completeze următorul formular și să trimită un CV și o scrisoare de motivație până la data de 10 noiembrie 2021.

Calendar selecție:

 • 3-10 noiembrie (formularul se închide la ora 14:00) – înscrierea candidaților
 • 11 noiembrie – anunțarea rezultatelor selecției inițiale și programarea interviurilor candidaților selectați după prima etapă
 • 12 noiembrie – interviurile de selecție
 • 15 noiembrie – anunțarea rezultatelor finale

 

Criterii de selecție:

 • Sunt obligatorii:
  • Calitatea de student/masterand/doctorand al UB
  • Cunoașterea foarte bună a limbii engleze (Nivel B2 minimum)
 • Se punctează suplimentar:
  • participarea la activități anterioare dezvoltate în cadrul consorțiului CIVIS (vă rugăm să listați toate activitățile la care ați participat, inclusiv eventualele întâlniri de diseminare/comunicare)
  • participarea anterioară la activități sau mobilități Erasmus (reprezintă un avantaj mobilitățile Erasmus într-una dintre universitățile partenere)
  • cunoașterea altor limbi străine utilizate în cadrul universităților CIVIS
  • activități de reprezentare anterioare în cadrul facultăților sau a asociațiilor studențești recunoscute la nivelul UB
  • implicarea în activități de voluntariat
  • implicarea în organizarea de evenimente dedicate studenților în UB

 

Apartenența la Consiliul Studenților CIVIS oferă studenților oportunitatea de a participa activ într-o amplă comunitate europeană de studenți, de a contribui la viitorul universităților europene, precum și de a colabora cu colegi de la celelalte 9 universități CIVIS.

Totodată, studenții selectați vor avea posibilitatea de a se întâlni cu colegii lor din Consiliul Studenților CIVIS în cadrul evenimentului Global CIVIS Days, care se va desfășura la Bruxelles în zilele de 24-26 noiembrie 2021.

Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică ce reunește nouă dintre cele mai importante universități din Europa: Aix-Marseille Université, National and Kapodistrian University of Athens, Universitatea din București, Université Libre de Bruxelles, Universidad Autónoma de Madrid, Sapienza Università di Roma, Stockholm University, Eberhard Karls Universität Tübingen și University of Glasgow, în calitate de partener asociat. CIVIS reunește o comunitate de aproximativ 450.000 de studenți și 65.000 de angajați, dintre care peste 30.000 sunt cadre universitare și cercetători. De curând, Consorțiului CIVIS i s-a alăturat și Universitatea Paris Lodron din Salzburg.

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.