secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

6-10 noiembrie 2023, Săptămâna sustenabilității la Universitatea din București

 

 

 

În perioada 6-10 noiembrie 2023, Universitatea din București organizează prima ediție a evenimentului Săptămâna sustenabilității și invită membrii comunității UB la o serie de ateliere, competiții sau dezbateri care își propun creșterea gradului de conștientizare în privința acțiunilor durabile. Acestea se aliniază demersului la nivel internațional al Organizației Națiunilor Unite privind implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, obiective propuse prin Agenda 2030.

Săptămâna debutează cu ateliere de conștientizare ale căror teme abordează eficiența energetică, biodiversitatea și protecția mediului înconjurător, responsabilitatea socială și incluziunea și diversitatea în politicile de dezvoltare sustenabilă. Acestora li se adaugă și o serie de acțiuni cu scop educațional, sportiv și social:

● Competiție de pași: „Săptămâna pașilor la UB”
● Expoziție: „Responsabilitatea nu are vârstă”
● Tururi ghidate: Descoperă patrimoniul UB
● Acțiuni de conștientizare: „Săptămâna fără lift”, „Mișcare pentru un stil de viață sănătos”
● Registru voluntari: „Fii voluntar UB!”
● Campanii de donații: „Academia de fapte bune” și „Susțin SEED”

Evenimentul se adresează  întregii comunități academice a UB, unele activități fiind desfășurate la sediul Rectoratului (Șos. Panduri, nr. 90). Persoanele interesate (studenți, cadre didactice, cercetători, personal administrativ din UB) pot consulta mai multe informații despre programul „Săptămânii sustenabilității”, în documentul disponibil aiciO descriere detaliată a evenimentelor poate fi consultată aici. Vă puteți înscrie accesând formularul disponibil aici

Prin activitatea curentă, proiectele inițiate și demersurile întreprinse, Universitatea din București își propune să fie o universitate pentru generațiile viitoare – o instituție modernă, inovativă și eficientă. În ultimii ani, rezultatele obținute ca urmare a inițiativelor comunității UB au permis recunoașterea instituțională la nivel național și internațional, ca instituție activă în urmărirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. În acest context, conform Times Higher Education Impact Rankings 2023Universitatea din București este una dintre cele mai performante instituții de învățământ superior din Europa Centrală și de Est. Astfel, Universitatea din București continuă demersurile pentru crearea și consolidarea unui climat sustenabil pentru generațiile viitoare.

Vă așteptăm!

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.