secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Descriere Școala Doctorală de Științe Administrative

Informații generale Universitatea din București:  https://doctorat.unibuc.ro/studii-universitare-de-doctorat/

I.VIZIUNE: educație doctorală de cea mai bună calitate în domeniul Administrației Publice și servicii publice de cea mai bună calitate pentru România

 Credem cu tărie că România este în proces de tranziție către o națiune europeană modernă, cu educație universitară de calitate și servicii publice de calitate superioară. Ne dorim ca în viitor România să se poată mândri cu unul dintre cele mai moderne și eficiente servicii publice din Uniunea Europeană.

 II.MISIUNE: să educăm generațiile următoare de cadre universitare și elita angajaților din sistemul public în spiritul competenței și profesionalismului

 Pentru a ne îndeplini viziunea și aspirațiile, suntem hotărâți să investim din greu în educație riguroasă și exigentă care va deschide noi drumuri și va reconfigura mediul academic. Înțelegem că suntem de asemenea responsabili să educăm elita angajaților care la rândul lor vor reconfigura serviciile administrative, ducându-le la un nivel superior.

 III.VALORI: competență profesională, dedicare, integritate, racordarea la societate și tărie de caracter

 Îndeplinirea viziunii și misiunii se bazează pe un set de valori principale pe care le considerăm esențiale:

Competența profesională este punctul central al acestui program doctoral și trăsătura pe care dorim să le-o insuflăm absolvenților noștri. Suntem hotărâți să construim o cultură a competenței și profesionalismului, care să ducă la credibilitatea educației și a carierelor viitorilor cercetători și angajați din sistemul public.

Dedicarea și asumarea sunt trăsăturile care vor da viață educației de pionierat oferită viitorilor cercetători și angajați din sistemul public.

 - Integritatea este un alt ingredient esențial care garantează legitimitatea în domeniul administrației publice. Cadrele universitare și funcționarii publici imparțiali reprezintă o emblemă a modernității și o stavilă ce împiedică reîntoarcerea la un sistem patrimonial în care resursele publice sunt deturnate de către politicieni venali.

 - Racordarea la societate este necesară pentru că administrația publică are implicații majore pentru acțiunile umane. Spre deosebire de alte domenii de studiu și de alte profesii, nu este despre laboratoare sau despre fabrici, ci implică și necesită acțiuni colective și se bazează pe ideea de capital social eficient.

 - Tăria de caracter este necesară pentru cuprinderea unui domeniu de studiu complex, multidisciplinar și pentru a excela într-o profesie în care pe de o parte provocările sunt multiple și diverse, iar pe de altă parte recunoașterea venită din partea comunității este adesea nesemnificativă.

IV.IMPACTUL SOCIETAL

 Programul doctoral în Științe Administrative va acoperi o nevoie recunoscută în domeniu, nu doar în România dar și în Europa de Est, pregătind viitori cercetători și funcționari publici în spiritul competenței și integrității, folosind cele mai noi și înalte standarde academice și practice de până acum.

 Ca rezultat, programul va crește calitatea de ansamblu a educației din România și, în particular, reputația și ținuta academică a Universității din București. Programul va ajuta, de asemenea, la crearea viitorilor funcționari publici după criterii de calitate de ultimă generație, contribuind la o mai bună reputație a acestui segment profesional atât în România, cât și peste hotare.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.