secretariat@faa.unibuc.ro Program cu publicul:
Luni - Joi: Orele 12-14

Lansarea Selecției Centralizate pentru Mobilități de Studii Erasmus -Mobilităţi pentru studiu studenţi - alte destinatii

 

Lansarea Selecției Centralizate pentru Mobilități de Studii Erasmus

(semestrul al doilea 2020-2021)

 

În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administrație din data de 9 noiembrie 2020 a fost aprobată lansarea selecției centralizate pentru mobilități de studii în cadrul Programului ERASMUS, pentru un număr de 160 de bursieri, pentru stagii în semestrul al doilea al anului academic 2020-2021.

Selecția pentru mobilități de studiu Erasmus 2020-2021 are loc la nivel central (nu în fiecare facultate), pe baza acordurilor bilaterale încheiate cu universitățile partenere Erasmus, în conformitate cu nivelul de studii, numărul de locuri și domeniile de studii prevăzute în acordurile respective, disponibile  în tabelele de mai jos (separate pentru fiecare facultate).

Mobilitățile de studii Erasmus vor fi finanțate pentru o perioada de minim 3 luni (90 zile) și maxim un semestru academic, pe durata semestrului al doilea din a.a. 2020-2021 (în perioada ianuarie – iulie 2021), cu precizarea că finanțarea Erasmus se poate acorda doar în cazul mobilităților fizice (deplasărilor) în țara gazdă.

Criteriile de eligibilitate și selecție pentru mobilități de studii Erasmus sunt:

  • să fie student/masterand/doctorand al Universităţii din Bucureşti (la cursuri zi);
  • să fie cel puțin absolvent al primul an de studii de licență în momentul selecției,
  • să facă dovada cunoaşterii unei limbi străine (certificat/diplomă/atestat sau auto-evaluare, nivel minim B2). În cazul auto-evaluării și în situația în care este selectat, beneficiarul trebuie să facă dovada unui test de limbă promovat cu nivel minim B2, până la momentul plecării în stagiu.
    • să prezinte o scrisoare de intenţie/motivaţie pentru efectuarea stagiului (într-o limbă străină), care să conțină inclusiv descrierea programului/planului de studii în instituția gazdă;
    • să prezinte un curriculum vitae, în format EUROPASS (într-o limbă străină).
    • să prezinte cel puțin o recomandare pentru efectuarea mobilității din partea unui cadru didactic universitar.

 

Candidații pot trimite online documentele pentru selecție până la data de 25 noiembrie 2020 (ora 12:00), completând aplicația disponibilă pe pagina de internet a Biroului ERASMUS+ al UB la https://forms.gle/kRk2WAe5Vz69NNe4A

 

Criteriile de departajare sunt:

  1. Media școlară a anului academic anterior,
  2. Scrisoarea de intenție/planul de studii în instituția gazdă,
  3. Recomandare pentru efectuarea mobilității, din partea cel puțin a unui cadru didactic universitar.
  4. Cunoașterea unei limbi străine, nivel minim B2, necesară pentru derularea mobilității.

 

Rezultele selecției se vor afișa după data de 27 noiembrie 2020. Ulterior deciziei comisiei de selecție, candidații pot depune contestații privind selecția în termen de o zi lucrătoare de la data afișării rezultatelor selecției.

Având în vedere informările din partea mai multor universități partenere de a-și rezerva dreptul de a refuza mobilitățile Erasmus în anul academic 2020-2021, în funcție de evoluția situației epidemiologice COVID-19, beneficiarii selectați pentru mobilități Erasmus din partea UB trebuie să primească acordul pentru mobilitate și de la instituția parteneră.

Precizăm că în cadrul Programului Erasmus, un student poate beneficia de o mobilitate de studiu de maxim 12 luni pe durata fiecărui ciclu de studiu.

Conform deciziei Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi anunţului din Apelul Naţional pentru mobilităţi Erasmus, grantul lunar pentru un student care beneficiază de o mobilitate de studiu ERASMUS este stabilit după cum urmează:

Țara de destinație

Nivelul național

fixat al grantului

(€/lună)*

Austria, Belgia, Grecia, Germania, Franţa, Italia, Portugalia, Spania

520

Bulgaria, Cehia, FYRO Macedonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Turcia.

470

*luna este calculată la 30 zile.

Contact: Biroul Erasmus+ al Universității din București – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.